Преглед на неделния печат

От петък влиза в сила поредното намаление на роуминг тарифите, наложено от Еврокомисията.  Трите български мобилни оператора „МобилТел“, „Глобул“ и „Виваком“ вече са готови да прилагат новите цени.
Изходящите обаждания поевтиняват от 92 стотинки на минута до 82 стотинки. Входящите разговори ще се оценяват по 25 стотинки на минута вместо досегашните 35 ст.
Данъчните служители започват масови проверки вечер, нощем и през почивните дни, съобщава „Труд“. Много от инспекциите вече ще се правят след края на обичайното работно време – 17,30 ч, както и в събота и неделя.
Причината за промяната в работния график на данъчните е, че често търговците отчитали коректно оборотите си през деня, но след края на работното време на чиновниците от НАП спирали да издават касови бележки. Акцент ще бъдат проверките по морето.
Акциите на ГИТ и НАП са започнали с проверки на 21 ресторанти, заведения за хранене и нощни клубове в Студентския град в София.
Открили са кръчма, в която целият персонал нямал трудови договори, информира „24 часа“. Санкцията за подобно нарушение стига до 15 хил. лв. за всеки необявен трудов договор.
Друго повсеместно нарушение, което инспекторите са констатирали, е формалното осигуряване на 4-часов работен ден, докато персоналът на заведенията работи осем и повече часа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *