Преглед на печата

Властите ще използват времето, в което той е арестуван за заплаха за убийство, за да съберат доказателства за данъчните му престъпления. Арестуваният вчера ромски бос дължи близо 6 млн. лв. данъци, изчисляват данъчните инспектори, отбелязва изданието.
Ромските гета вече стягат отряди за самоотбрана, не пускат децата си на училище и не ходят на работа, пише по темата вестник Сега.
Брюксел удари по „Газпром“, пише на първа страница Труд и уточнява, че Европейската комисия организира във вторник и сряда невиждана по мащабите си акция с обиски на 21 компании в 10 страни-членки на Европейския съюз по подозрения за манипулация на свободния пазар на природен газ. Голяма част от фирмите са дъщерни на „Газпром“.
Проверката в България обхваща Български енергиен холдинг и двете дъщерни дружества „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, както и частни компании, посочва Пари. Това не означава, че има нарушение на антитръстовите правила, подчертават от холдинга.
Токът може да поскъпне с до 25% от 2013 г., пише Дума. Причина е изискването на Европейската комисия ТЕЦ-овете да купуват на търг необходимите им квоти за изхвърляне на парникови газове. Ако България успее да се възползва от възможността за преходен период за частично изкупуване до 2020 г., поскъпването ще е само с 11% от 2013 г.
Цената на тока става непосилна за българина от 2013 г., коментира Новинар. Всеки десети депозит у нас е на стойност над 200 000 лв., сочат данни на Българската народна банка, цитирани от Класа. И най-заможните нашенци обаче, освен че спестяват заради кризата, са станали много предпазливи в инвестициите си, твърдят експерти в бранша, пише вестникът.
Обмисля се системата „Ол инклузив“ да бъде забранена на общоевропейско ниво, пише Монитор. Причината е, че с прилагането й в хотелите се разхищава и изхвърля твърде много храна, а това противоречи на идеята на Евросъюза да се ограничава максимално генерираният отпадък. У нас няма данни колко храна се изхвърля годишно, но количеството не е за подценяване, посочва изданието. Гражданите на Европейския съюз почиват предимно в собствените си държави, сочи статистика на Евростат, цитирана от Дневник. Българите са изхарчили за туризъм малко над 1 млрд. евро.
Краткосрочен банков кредит срещу залог от злато дава за първи път у нас банка, отбелязва Стандарт. Досега такава услуга предлагаха само заложните къщи. Радиацията в много населени места и пътища край София е сто пъти над нормата, алармира Република, като се позовава на данни на независима френска лаборатория. Около хранилището за радиоактивни отпадъци в село Бухово радиацията е била 400 пъти над нормата. Спреният през 1992 г. уранодобив продължава да бъде сериозен източник на радиация у нас, пише изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *