Преглед на печата

На повечето първи страници на днешната преса се откроява най-вече думата „вещица“. Голяма част от издания цитират премиера Борисов, че ще лови вещици и ще ги дава на правосъдието. Труд избира за водещо заглавие „Държавен шеф с 13 000 лева заплата“ и пояснява, че бившият изпълнителен директор на държавната фирма „Информационно обслужване“ Иво Николов се разписвал срещу тази заплата месечно, а това е повече от заплатите на президента, премиера и председателя на Парламента взети заедно.
Вестник Стандарт цитира във водещото си заглавие част от интервюто на данъчен №1пред БНР Красимир Стефанов, който разкри, че след връзването на системата на НАП и Митниците са попаднали на далавера за скъпи стоки обмитявани за стотинки.
„Кабинетът планира да замрази пенсиите и социалните плащания“. С това заглавие Ви посреща тази сутрин вестник Сега и с допълнението, че проекторамката за бюджета до 2013 година не предвижда промени в данъчните ставки.
„Енергийната баница на парчета или цяла на Българската Фондова Борса“ – този въпрос поставя на първата си страница вестник Пари, а коментарът е на Председателя на съвета на директорите на фондовата борса Виктор Папазов, който казва, че Българският енергиен холдинг не е толкова добре структурирано предприятие.
Вестник Новинар предупреждава с водещото си заглавие, че нагли крадци обират пациенти докато са на операционната маса. За такъв случай са потвърдили от „Майчин дом“, а става ясно, че и в други болници се е случвало, но ръководствата им предпочитали да не дават публичност на случаите.
От челната страница на Монитор ще научите за решението на Кабинета да гласува 5 млн. лева за фонд за трансплантации и с това 1000 души ще получат шанс за живот. Вестникът дава и данните за нуждаещите се от трансплантация – 868 души чакат за бъбреци, а 94 за сърце и черен дроб.
За вестник Дума водещата новина от първа страница е, че в Бургас децата на родители с неплатени данъци остават без детска градина. Под главата си вестникът допълва, че по този начин общината търси компенсация за недостатъчните средства за издръжка.
От първата си страница вестник Дневник съобщава, че министерства и нотариуси готвят край на плащането в брой за имотни сделки. Парите ще минават през депозитна каса и ще се проверява произходът им, допълва изданието. Водещата новина за 24 часа е преминаването в bTV на предаванията „Господари на ефира“ и „Пълна лудница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *