Преглед на печата

„Ревизията на кабинета „Станишев“ отчете: Разсипия!“ Това е водещото заглавие на Труд.

Министрите харчели за екзотични командировки, а чиновниците заработвали веднъж като служители на МС, втори път като външни експерти. В същото време фирми са получавали пари за доставки без договори или аванси за работа, които не са свършили. Заради хаоса бюджетът на МС е променян 69 пъти само за година и половина, научаваме от публикацията.

„Дават на прокурор и „Красива България“, пише 24 часа. Договори за 7,4 млн. лева е сключило бившето ръководство на проекта, без да има бюджет, обяви социалният министър Тотю Младенов, като се позова на приключилата проверка на инспектората и на вътрешния одит на Министерството на труда и социалната политика. Резултатите от нея влизат в прокуратурата.

„28 служители на инспекцията по трудаще наблюдават по сигнали за корупционни рактики“, допълва Дума.

Около 600 млн.лв допълнително за здравеопазване ще са нужни в бюджета за 2010 година, пише Класа.

Гражданите, които дължат 3 здравни осигуровки за последните 36 месеца, няма да имат право на безплатно обслужване. За да се осигурят отново, те ще трябва да внесат дължимите вноски до момента и да платят глоба от 3 наказателни. Това е записано в проектозакона за здравно осигуряване.
„Кабинетът отрезви народа – вдига акциза върху алкохола“,
пише на първа страница Сега.

Освен драстичен скок на цената на
цигарите, за догодина Министерството на финансите планира и 15% ръст на налога за твърдия алкохол. Става дума само за акциза върху спиртните напикти, без бирата и виното, уточни вицепремиерът Симеон Дянков. Темата е водеща за Дневник.

„Инвестиционен бум в екоенергия“, е темата според Пари. 1,130 млрд. лева са заявените инвестиции от началото на
годината за изграждането на вятърни и слънчеви централи у нас.
България е привлекателна за чуждите инвеститори, защото за
разлика от Германия и Испания все още дава големи преференции.

„Министър-председателят предлага Желева за еврокомисар по енергетиката.“, съобщава Монитор. Първият ни допломат ще замени в Брюксел досегашния ни преставител в Еврокомисията Меглена Кунева, която отговаряше за защитата на потребителите и чийто мандат приключва на 1 ноември. В момента еврокомисар по енергетиката е латвиецът Андрис Пиебалгс.

„10 бона, ако минеш на червено“, предупреждава Стандарт. Ако оцелееш печелиш от 5 до 10 бона. Ако нямаш късмет, 90% си покойник. Това е новата игра на руска рулетка сред шофьорите. Тя се разиграва на централни кръстовища и по околовръстното след полунощ. Убийци на пътя карат за пари и в насрещното. „Банката“ са хора от казина, останали без клиенти, и заложни къщи, разказват пред Стандарт участници.

„Гражданска отговорност“ поскъпва от Нова година, информира Новинар и уточнява, че цената може да се увеличи до 25%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *