Преглед на печата 20.02.2009 г.

Български стандарти за производство на кисело мляко, бяло сирене и кашкавал е внесла вчера в Българския институт за стандартизация Националната ветеринарномедицинска служба, е съобщил генералният й директор д-р Йордан Войнов за „Труд“. Целта е да се върнат чистотата и елегантният вкус на тези продукти.
Във връзка с наближаващия Великден Европейската комисия препоръча яйцата да се държат на хлад, за да се намали рискът от салмонелоза, предупреждава „24 часа“. Според учените най-подходящата температура за съхранение е до 7 градуса, а след изваждане от хладилника яйцата не трябва да се връщат обратно.
Данъчните работят по 20 големи случая с 431 замесени лица с приблизителни злоупотреби за 100 млн. лева, е заявил новият изпълнителен директор на Националната агенция за приходи Красимир Стефанов в интервю за БНР, цитирано от „Стандарт“. До седмица ще бъде изготвен пакет извънредни мерки за борба с данъчните измами, добавя Стефанов.
Компанията „Обединени български вестници“, ръководена от близката до ДПС Ирена Кръстева, се кани да придобие три атрактивни сгради в идеалния център на София, които в момента са собственост на държавата, пише „Сега“. В замяна тя предлага да построи нова сграда на Националната агенция за приходите. За тази цел кабинетът вчера промени собствеността на 4 имота на агенцията от публична държавна в частна собственост, отбелязва изданието.
Тласнати от икономическата криза, българите купуват стоки-менте, които са много по-евтини от оригиналните, са съобщили за „Новинар“, представители на потребителските организации. Експерти съветват да не се прави компромис с качеството на стоките, тъй като те могат да бъдат опасни, подчертават авторите на статията.
Линейки-потенциални убийци превозват тежко болни в провинцията, като някои от автомобилите са съвременници на прехода и са навъртели по 300 000 километра, е установила проверка на „Монитор“. Най-страшно е положението в отдалечените от регионалните центрове селища, където колите не само са стари, но и не достигат.
Правителството разреши всеки български гражданин да може да притежава колкото иска аптеки, като отмени досегашното ограничение те да не бъдат повече от четири, посочва „Дневник“. Според българския фармацевтичен съюз узаконяването на големите играчи би довело до фалит на малките аптеки и по-труден достъп на болните до лекарства.
България и Румъния започват съвместно прединвестиционно проучване за изграждане на междусистемна връзка за пренос на природен газ в участъка Русе-Гюргево, пише „Дума“, като се позовава на „Булгартрансгаз“. Ще бъде анализирана възможността за използване на частично финансиране от Европейските фондове.
Кризите, сполетели България през последните 12 години, са направили хората у нас много пестеливи и задлъжнялостта на населението е една от най-ниските на Балканите, отбелязва вестник „Пари“. Банкерите са единодушни, че българите се оказват в много добра позиция на прага на кризата, която ги очаква, отбелязва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *