Преглед на печата

„Ромска банда изнудва генерал за 250 хиляди евро“ е водещото заглавие на ТРУД. Бившият началник на Гражданската защита Никола Николов платил 150 хиляди под заплахата, че за него ще се появят компромати, а после се оплакал в МВР, пише ТРУД.
Рубриката „Позиция“ на първа страница е за доплащането на инсулина от диабетиците. „Да се чуди човек как досега се справяше държавата с плащането на инсулина, пише авторката Мила Аврамова и допълва, че това доплащане е немислимо в страните от Европейския съюз.
„Здравната реформа направи рязък завой“ – под това заглавие ДНЕВНИК разказва за нова концепция на ГЕРБ, кояго предвижда в частните фондове да отиват само вноските на работещите, а в НЗОК да останат всичките осигурявани от държавата над 4 милиона души.
По същия повод вестник СЕГА отбелязва, че ще даваме допълнителни два процента здравна вноска, част от която ще отива в задължителен частен фонд по избор. „Държавата едва събра пари за социални помощи и заплати“, пише още СЕГА на първата си страница.
ДУМА отделя водещо място на гладната стачка на строители на магистрала „Люлин“. „Турците, наети от фирмата изпълнител „Мапа Дженгиз“ получават близо четири пъти повече от българските работници, пише ДУМА.
„Децата ни растат като зли гении“ и „13-годишни инсценират собственото си отвличане“ са заглавията на първите страници, съответно на ДЕЛНИК и НОВИНАР. „350 варненски полицаи на крак заради децата, те си пекат салам в гората“, пояснява НОВИНАР.
„Мафия плаши с отвличане жената и детето на Бербо“, пише МОНИТОР на първата си страница.
Под заглавие „Похитители във Фейсбук“ вестник СТАНДАРТ съобщава, че похитителите на студента Румен Гунински са изпращали посланията си чрез социалната мрежа, тъй като се опасявали, че телефоните им ще бъдат засечени.
„Повишиха рейтинга на България“ и „Борисов и Първанов заровиха томахавките“ са други заглавия от първа страница на СТАНДАРТ, където можете да видите и снимка на коледната елха в София, чийто светлини бяха запалени снощи.
От вестник ПАРИ става ясно, че в близките две-три години трябва да си приготвим пари за нови хладилници и печки. „Брюксел готви тесла за домакинските уреди, които харчат много ток“, пише вестникът и дава европейския съвет да сменяме печките и хладилниците си на всеки десет години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *