Преглед на печата – 26.02.2009 г.

Инвестиционни проекти за стотици милиони евро ще започнат да се реализират в района на Централна гара в близките месеци, съобщава ТРУД. Ще бъдат построени небостъргачи, многоетажни паркинги, административни сгради и молове. Идеята е районът да стане любимо място за шопинг и административен център за столичани.

София е заплашена от поредната криза с боклука, пише ДУМА. Концесионерът по чистотата „Новера“заплашва, че ще спре да чисти от 1 март, ако не получи 14 милиона лева, които му дължи общината.

Има сериозен риск да ядем пълни с пестициди домати и чушки от Турция, може да се прочте в СТАНДАРТ. Според пресата в южната ни съседка 160 турски фирми са изнасяли за Европейския съюз зеленчуци, изобилстващи от отрови.Според шефа на лабораторията в столичната РИОКОЗ д-р Михаил Попов, направените досега изследвания не са показали отровни вещества над нормата. Той обаче уточнява, че много вносни партиди въобще не са били проверени.

Новите жилищни кооперации, които община Пловдив ще строи за ромите от Столипиново, да бъдат до Братската могила или в централната част на града. Това е предложението на сдружение Справедливост при обсъждането окончателния вариант стратегията за социалното приобщаване на малцинствата, пише МОНИТОР.

„Дрогата поевтинява, става все по-качествена“, е водещото заглавие на НОВИНАР. Вестникът се позовава на директора на регионалния център по наркомании в Благоевград Теменужка Любенова.

Фалшиво алиби, остатъци от сперма у сестри Белнейски и кожа под ноктите им, чийто ДНК профил съвпада изцяло с този на 29-годишния Лазар Колев са причина за ареста му, пише 24 ЧАСА. Осъжданият за изнасилвания, кражби и грабежи Колев е един от основните заподозрени още в първите дни след убийството на сестрите.

В същия вестник пише, че според министерството на околната среда, българите дишат най-мръсния въздух в Европа, който е пълен с фини прахови частици от топлоцентралите и транспорта. Признанието е част от екостратегия до 2018 година, изготвена от министерството.

Хиляди дела за необслужвани бързи кредити затрупаха съда като само в Софийския районен съд на ден постъпват по 200-300 иска срещу длъжници,посочва СЕГА.
Депозитната война у нас е довела до изкривяване на цялата банкова система, е темата на ПАРИ. Вестникът пояснява, че компаниите са започнали да влагат парите си в депозити за физически лица в търсене на по-висока доходност.

Български компании търсят спешно купувачи в Лондон чрез сайта на авторитетния британски вестник „Файненшъл Таймс“, пише ДНЕВНИК. Става дума за 58 фирми и активи като най-много са тези в сфарата на туризма, както и имотите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *