Преглед на печата

Тази сутрин Красимир Маринов и свитатата му охранителиможе би ще се настанят в някой луксозен СПА комплекс, пишеДНЕВНИК и уточнява причината – от неделя вечерта Големия Маргин отново е на свобода, след като второ обвинение в рамките на четири дни се оказа неподкрепено с достатъчно доказателства, за да остане в ареста.
Темата е водеща и за НОВИНАР. Единственото доказателство, което е имало срещу Маринов, са обясненията на друг обвиняем – Тихомир Георгиев. Той разказал, че имал среща с Големия Маргин и че той му давал разпореждания за наркоразпространението.
Становището на правния отдел към Европарламента, което ще бъде оповестено официално днес, ще опровергае окончателно твърденията, че кандидатът за еврокомисар Румяна Желева е била в конфликт на интереси, докато е заемала поста на депутат в Страсбург. Товаобявява предМОНИТОР евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.
Макар и с малко банките у нас вече са започнали да свалят лихвите по кредитите дори на старите си клиенти, пише СЕГА. При новоотпуснатите кредити почти всички банки работят с по-ниски лихви от тези преди 3-4 месеца, а при депозитите още от ноември миналата година има повсеместно намаление на лихвите.
Икономическа тема и отКЛАСА – изминалата 2009 година завърши със спад от 22% на средния размер на отпуснатите кредити до 36 хиляди 260 евро при 46 хиляди и 800 евро за 2008 година. Това показват данните от годишния доклад на Кредит Център.
„Дай 60 бона и оставаш в играта“. С тази оферта двама началници в митниците прибирали огромни рушвети от служители, които треперили да не ги уволнят,отбелязва СТАНДАРТ. Директорът на агенция „Митници“ Ваньо Танов дори не подозирал за търговията с постове, която се вихрела зад гърба му.
3 хиляди лева глоба ще плати таксиметров шофьор, ако превози пътник от летището до центъра на София срещу 100 лева. Новата санкция за скъпите таксита е предвидена в промените в Закона за автомобилните превози, пише 24 ЧАСА.
Юношите на 16 години също да имат право да карат леки коли, предлагат пък от Националния автоинструкторски съюз, в който членуват 243 автошколи,четем вТРУД. Подобна е практиката в САЩ и някои държави от Евросъюза, мотивира се Милена Тодорова, председател на съюза.
Огромни са неизплатените задължения по инфраструктурните проекти към общините в България, пише ДУМА. Това се прави целенасочено, за да може финансовия министър да рапортува, че страната ни има най-малкият бюджетен дефицит, заяви във Варна лидерът на левите Сергей Станишев.
Кабинетът гласи агенция за държавната собственост. Големият въпрос е под чия шапка – на министър Трайков или на министър Дянков, се пита ПАРИ. Приватизацията на държавните фирми е за предпочитане пред окрупняване на управлението им, показва анкета на вестника сред икономисти и предприемачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *