Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Фалконът на властта ръждясва“
Правителственият „фалкон“ ръждясва. От 10 метра с просто око се вижда, че по него има корозия. До това състояние се е стигнало, защото самолетът не е стоял в хангар, съобщи вчера в интервю за „Труд“ капитан Пенчо Пенчев, шеф на Авиоотряд 28.
Заради пораженията машината влиза за ремонт идния месец.
Парадоксалното е, че разполагаме с поточна линия, която изработва хангари. Но тя стои неизползвана на пристанище Варна заради неплатен ДДС.
„Търсят нова глава на Окропода“
В словесна битка между действащ и бивш министър

в. „24 ЧАСА“
„Всеки град с черно тото“
Оставяме около 500 млн. лева годишно в букмейкърски къщи онлайн
Няма населено място в страната, където бивши силови групировки да не са усетили пропуските в законовите уредби и да не са опитали да устройват незаконни залагания.
Това сочат данните на МВР при разследване на т.нар. черно тото и уговорени мачове.
Информацията на вътрешното министерство показва, че годишно българите залагат около 500млн. лева в букмейкърски къщи в интернет.
„Петков договарял с Братя Галеви подялба на наркопазара“

в. „СТАНДАРТ“
„Магарешки грип поваля властта“
Вирусът удари от Борисов, не подбира партии
Тежък грип затръшка властта. Симптомите са режещи болки в гърлото, мъчителна „магарешка“ кашлица и висока температура. Председателят на правната комисия Искра Фидосова от три дни бори вируса с народни илачи. Премиерът Бойко Борисов пък пропусна вчера парламентарния контрол заради тежка настинка.
С хапчета за гърло не се разделят депутатите Кирчо Димитров и Кирил Калфин. Вирусът вършее във всички парламентарни групи. Причината за бързото му разпространение е топлото и влажно време, обясни за „Стандарт“ д-р Димитър Кехайов, специалист по уши, нос и гърло в Правителствена болница. Задължително е засегнатите да пазят леглото три дни, съветва докторът. Ако се кара болестта на крак, може да се развие пневмония.
„Пожар за милион в Монтана“
Пожар в акумулаторния завод вдигна на крак Монтана вчера. Преди разсъмване пламна цех на фирма „Монбат“, собственост на братята Атанас и Пламен Бобокови. Щетите от стихията са за 1 милион. За щастие пострадали няма. Късо съединение е една от версиите за пожара.
„Момиченце бито и горено от майката“
Бебе на 1.8 г. бе пребито жестоко и горено с цигара от майка си и двете си каки. Счупена ръка, безброй синини по тялото, дълбоки рани по лицето и следи от изгаряне с фас са пораженията върху крехкото телце на Лилия. Това установили лекари от Шумен. Момиченцето било оставено в дом за деца още от раждането му, но майката го взела от дома по линия на реинтеграцията. Подозират я, че го е направила заради детски надбавки.

в. „НОВИНАР“
„Над 100 училища в страната са с външни тоалетни“
Над 100 училища в страната все още имат външни тоалетни. Около 60 процента от българските ученици пък споделят, че за нищо на света не биха използвали училищната тоалетна по предназначение.
Това заяви в петък Михаил Стефанов от Националната мрежа за деца. Според проучване на Световната тоалетна организация лошите санитарни условия в училищните нужници крият сериозни здравословни рискове за подрастващите. Има опасност децата да си изградят вредния навик да не ходят до тоалетна, което може да доведе редица болести на отделителната система като рак на дебелото черво. България е начело сред страните от ЕС по брой на заболелите под 35-годишна възраст от тази болест.
„МВР шефът: Румен Петков е посредничил между кримигрупировки“
„Възстановиха пениса на Марс“
„Кристин Димитрова за магията на Таро“

в. „ДУМА“
„Подчиниха и Сметната палата“
Ликвидират независимостта на одитния орган, опозицията праща закона в Конституционния съд
Законът за Сметната палата отива в Конституционния съд. От левицата са категорични, че законът от заглавието до последния ред трябва да бъде обявен за противоконституционен. Според лидера на левицата Сергей Станишев законопроектът, който парламентът започна да обсъжда под диктата на ГЕРБ, не е за Сметната палата, а за ликвидирането и унищожаването на одитния орган като независим. Той бе категоричен, че управляващите се опитват да овладеят независимите регулиращи органи.
Меглена Плугчиева и Четин Казак предупредиха, че промените влизат в сериозни противоречия с европейското законодателство.
„Поправки в закона за тютюна ще ощетят хазната“
„Георги Първанов: Като не могат да управляват правят скандали“
„Румен Петков ще съди Цветанов и Танов“

в. „СЕГА“
„Просветното министерство обмисля промяна на ваканциите“
Заради разрастващите се протести ваканциите на учениците у нас могат да се променят. Просветното министерство е съставило работна група между ученици, учители и родители, които трябва да прегледат сегашния график на учебната година и да решат какви ваканции да имат децата и кога да започва учебната година.
От министерството смятат, че с подготвения нов закон за училищното образование трябва да се преосмисли и подреждането на неучебните седмици.
За тази учебна година обаче графикът е утвърден и няма да има промяна въпреки протестите на ученици из страната заради кратката коледна ваканция. Така всички ученици тръгват на училище, когато и родителите им на работа – на 3 януари. Според утвърдения график на ваканциите първият учебен срок е 18 седмици.
„Антимафия“ привиква Кушлев за конфликт на интереси“
Шефът на комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, Стоян Кушлев е извикан за обяснения пред парламентарната „Антимафия“ заради сигнал за конфликт на интереси. В документа се твърди, че професорът е назначил 8 роднини и близки на постове в подопечната си комисията и е укрил в декларацията си участие в сдружението с нестопанска цел „Царски ловен клуб“, научи „Сега“. От комисията „Кушлев“ обясниха, че не могат да коментират нещо, за което нямат информация.

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Жената прахосва 300 часа за Коледа“
300 часа, или 38 дни, прахосват жените покрай приготовленията за коледните празници и пазаруването на подаръци. Това показва проучването, направено от великобританската журналистка Елинор Хардинг. По традиция подготовката за Коледа трябва да започне 12 дни преди празника. Но се оказва, че жените по целия свят прекрачват този обичай.
„Директорът на митниците Ваньо Танов: Румен Петкое и Трактора делили наркопазара“
Били посредници между Златко Баретата и Братя Галеви

в. „МОНИТОР“
„Генерал Ваньо Танов разкри: Румен Петков и Трактора делили наркопазара“
Румен Петков и Трактора делили наркопазара
Бившият вътрешен министър Румен Петков и главата на Октопода Алексей Петров са участвали активно в разпределянето на наркопазара у нас. Сензационното разкритие направи вчера бившият шеф на ГДБОП и настоящ директор на агенция „Митници” Ваньо Танов.
В студиото на БНТ той обясни, че ексшефът на МВР е посредничил между дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, и Златомир Иванов-Баретата.
Думите на Танов по-късно бяха потвърдени и от вътрешния министър Цветан Цветанов. Той обясни, че Румен Петков е осигурявал чадър на Братя Галеви чрез посредничеството на Алексей Петров.
„Пилотите и водолазите запазват високите пенсии“
„Всеки втори ученик се стиска в училище“

в. „АТАКА“
„Генерал Ваньо Танов: Р. ПЕТКОВ разпределял дрогата между Галеви и Баретата“
Унищожени са СРС-тата от срещата на бившия МВР шеф с братята от Дупница, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов
Докато е бил министър на вътрешните работи, Румен Петков – Глъвъта е разпределял порциите от наркопазара между братя Галеви и Златко Баретата с посредничеството на Алексей Петров. Скандалната новина бе разпространена вчера от началника на Агенция „Митници“ ген. Ваньо Танов в сутрешния блок на БНТ.
„ГДБОП спипа рекетьор при операция „Синдикът“
„Волен Сидеров: Заплашва ни ново поколение ислямисти“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Гонзо гони 6-има“
Глоба за Дембеле
„Ясен Петров: И в предишния си живот съм бил педагог“
„Пирин опря ЦСКА до стената“
„Херата скочи на Матеус заради Домо“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Гара си отива, Левски взима петима“
Имам доверие на Ясен, няма да го сменям, казва шефът на сините
Поне петима нови играчи ще бъдат привлечени в Левски. За атаката се търсят централен нападател и крило. Сините ще преговарят и с офанзивен халф, тъй като сега имат само Дарко Тасевски. В отбрана ще има поне един нов защитник. Може да се наложи спешно привличане и на ляв бек, ако Веселин Минев бъде продаден в чужбина. Водят се преговори с Видима за 19-годишния вратар Пламен Илиев.
Адвокат Тодор Батков най-сетне проговори и за бъдещето на голмайстора Гара Дембеле. Левски му е набелязал заместник от чужбина. Босът на Левски съобщи още, че вярва безрезервно на Гонзо и няма да сменя Ясен Петров.
„Гонят Силвано Пранди в неделя“
Треньорът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди, когото в Италия наричат Професора, може да бъде напъден утре, неделя, научи „7 дни спорт“. Въпреки че има устна договорка с федерацията да продължи до олимпийските игри в Лондон през 2012 година, мястото му може да изстине в типично български стил. След световното първенство в Италия срещу Професора бе организирана опозиция. Хора в УС на федерацията искат Радостин Стойчев, който е най-успешният клубен треньор в света.

в. „БАНКЕР“
„Властта ще лети за 30 млн. лева“
Според премиера Бойко Борисов в България нямало по-сладка работа от президентската – от време на време посрещаш някоя чуждестранна делегация или изказваш мнение по дадени въпроси. В същото време разполагаш с огромна свита от помощници и живееш в охолство. В очите на Борисов нещата може и да изглеждат така, но истината е, че у нас има далеч по-приятна и доходна дейност, която остава малко незабележима за обществото.
„Защитници на потребителите въртят бизнес за милиони“
„КФН вдигна таксите до 15 пъти“
„Посолства в разруха“
„Безработицата пада….наужким“
„Ипотечна шумотевица“

в. „КАПИТАЛ“
„Европейският пациент“
За да се запази еврото, трябва не просто да се спасят задлъжнелите държави, а и драстична промяна на правилата
„От какво зависи бъдещето на „Южен поток“
„България – ремонт на покрива“

сп. „ТЕМА“
„ДПС надясно: Локум за разтягане“
„Кметове на повикване“
„Трайчо Трайков за фалцета в българо-руския диалог“
„3D рисунки на тротоара“

в. „УТРО“
„Д-р Константинова нападната за конфликт на интереси“
Общинският съветник от Синята коалиция д-р Теодора Константинова бе обвинена в конфликт на интереси спрямо русенската Многопрофилна болница за активно лечение. На специална пресконференция председателят на ОбС доц.Васил Пенчев и управителят на МБАЛ д-р Минчо Вичев се обединиха около становището, че известната акушер-гинеколожка е срещу увеличаването на капитала на МБАЛ АД, за да защити интересите на своята частна болница „Ескулап“. При вдигането на капитала държавата придобива липсващата й сега блокираща квота, а позициите на Община Русе и на другите акционери отслабват.
„Близо 1000 русенци останали без работа“
9% нови безработни са се регистрирали в Бюрото по труда в Русе само през октомври. Това съобщи Румяна Бонева, началник на отдел в БТ. С новото попълнение армията на останалите без препитание в община Русе наброява 5472 човека, което е с 53 повече от септември, поясни Бонева. При все това равнището на безработица в общината, което е 633 на сто, е значително по-ниско от това на цялата Русенска област – 8,48 % и в страната – 8,92 %. Обявените свободни работни места през миналия месец са били 624, а 408 души са си намерили работа със съдействието на Бюрото по труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *