Президентът връчва мандат за нов кабинет на 16-и

Президентът Георги Първанов ще връчи на ГЕРБ мандат за съставяне на правителство на 16 юли, четвъртък, в 9.00 часа.
Това каза Бойко Борисов след консултации при държавния глава днес следобед, съобщи „Фокус”. Той заяви, че очаква пълната подкрепа на правителството от всички политически партии.
„Всички партии са декларирали преди изборите, че трябва по най-бърз начин да се състави кабинет. Ние им даваме възможност на 27 юли да гласуват за нас. Ние сме задължени пред нашите избиратели, които са гласували и искат наш кабинет, да се явим с нов кабинет. Имаме мнозинство, но се надявам моралът и отговорността на политическите партии и вотът на народа ще ги накара да подкрепят правителството”, казаръководителят на ГЕРБ.
Той подчерта, че в екипа на бъдещия кабинет на първо място трябва да има добри професионалисти. Според Борисов ГЕРБ разполага с добри експерти и професионалисти в областта на финансите, икономиката, земеделието, културата и екологията. Борисов посочи, че ако от другите партии бъдат предложени експерти за бъдещото правителство от ГЕРБ, са готови за диалог.
Георги Първанов ще има консултации с всички парламентарно представените политически сили. На влизане в президентството лидерът на „Атака“ Волен Сидеров попита дали държавният глава ще си подаде оставката като главен архитект на Тройната коалиция, предаде БГНЕС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *