Премиерът Станишев подкрепи кампанията на „Стандарт“, Би Ти Ви и Дарик радио

<

700 000 българи зад сестрите

Разпространителите на вестници доставят символа за солидарност в големите градове

"Това е за нашите сестри в Либия, моля носете лентичката." С тези думи гимнастичките от клуба на Илияна Раева сложиха знака "Не сте сами" на Валя Балканска. Малките шампионки дадоха символа още на…

ФОТО ВИКТОР ЛЕВИ

700 000 българи застават зад сестрите ни в Либия. Те вече имат и носят лентите "Не сте сами", с които всички ние искаме да изразим съпричастност към съдбата на Валя, Валентина, Кристияна, Нася и Снежана. И да кажем: С вас сме, не сте нито забравени, нито изоставени!

Осем момиченца накараха премиера Сергей Станишев и министрите да се присъединят към инициативата на "Стандарт", Би Ти Ви и Дарик радио за защита на осъдените на смърт наши сънароднички. Малките шампионки на България по художествена гимнастика за 2006 г. чакаха с ленти "Не сте сами" първите пътници, които минаха през новото летище София. При откриването му Весела, София, Симона, Рая, Любомира, Магдалена, Андреа и Мила закачиха трибагреника на реверите на всички посланици, депутати, бивши и настоящи министри, общински съветници. Момичетата са от клуба по художествена гимнастика на Илиана Раева. Девойките даваха лентички и на всички служители и полицаи на летището. Хората искаха повече от един знак, за да занесат и на своите близки и приятели.

Българи сме, от нас също зависи знакът "Не сте сами" да стигне до колкото може повече хора, обявиха големите разпространители на вестници. И се включиха в инициативата на "Стандарт", Би Ти Ви и Дарик радио. Снощи те организираха транспорта на лентите до всички големи градове в България. Чрез тях кметовете тази сутрин ще получат по 5000 ленти, които ще разпространяват чрез общинските администрации и магазините.

"Обществото изпревари нас, политиците", каза лидерът на СДС Петър Стоянов, който също сложи знака "Не сте сами".

Телефоните в "Стандарт", Би Ти Ви и Дарик радио почервеняха от заявки за знака "Не сте сами". 10 000 от символите за съпричастност вече са в магазините "Кауфланд" в София. 20 000 от символите от тази сутрин са по бензиностанциите "Темпо Петрол". В петък ленти "Не сте сами" ще има по касите на "Фантастико", "Технополис", "Елемаг", "Метро", "Билла". Знакът може да се намери във веригата "Хепи".

От вчера лентите са вложени във в. "Стандарт". Всеки наш читател ще получи знака за съпричастност заедно с броевете ни до събота включително. Ленти могат да се вземат още от бюрото за малки обяви на в. "Стандарт" на бул. "Дондуков" 11, както и от Би Ти Ви и Дарик радио.

"Стандарт" се ангажира с отпечатването на достатъчно количество ленти "Не сте сами". За заявки – звънете на телефон 8182 323

ВИДИН

–––––––––––––––––––––––––––

Закичват и Лепа Брена

Стотици видинчани ще отнесат лентите "Не сте сами" в сръбския град Зайчар. Там навръх Нова година ще пее фолкзвездата Лепа Брена. Всички фенове ще носят знака за съпричастност с медсестрите в Либия. Ще дадем лентичка и на самата Лепа, канят се почитателите й.

С трикольор ще бъдат закичени и всички гости от Зайчар и румънския град Калафат, които се очакват за Нова година във Видин. Общината организира раздаването на знака по време на всички масови прояви. Ученици ще закичват видинчани с лентите "Не сте сами", съобщи кметът д-р Иван Ценов.

Първолета Цветкова

ХАСКОВО

–––––––––––––––––––––––––––

Гърци и турци с емблемата

Областният управител на Хасково Райна Йовчева ще закичи с лентите "Не сте сами" всички, които са на българо-гръцката граница на 2 януари. Тогава на ГКПП Капитан Петко войвода ще бъде открит монумент, посветен на членството ни в Евросъюза. Знак за съпричастност с осъдените медсестри ще получат всички гръцки и турски гости на церемонията.

Красимира Славова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *