Проф. Димитър Иванов: Икономическите досиета може да се окажат кутията на Пандора

 

 

© Снимка: БГНЕС

 

Представяте ли си, ако се окаже, че всички са вътре, а те са, каква операция „Хаос“ ще настъпи в страната, и то на фона на тази дълбока социално-икономическа криза, заяви в предаването „12+3“ по повод предложението на президента Георги Първанов за отваряне на икономическите досиета на прехода проф. Димитър Иванов, бивш съветник на президента и председател на гражданско сдружение „Глас“.
Само ако се отвори сделката за приватизацията на „Софийска вода“, вътре ще се намерят трима премиери, двама от които български, един силен европейски премиер, един висш чиновник на Европейската банка за реконструкция и развитие, впоследствие уволнен от банката, и една известна с призивите си за справедливост българска съдийка, посочи Иванов.
„Ние създадохме икономика не контролируема от невидимата ръка на пазара според Адам Смит, а икономика, в която има маса, множество невидими, но познаващи се и кореспондиращи под масата на обществото ръце. Тези ръце създадоха олигархократията у нас. Създадохме една икономика, при която богатите у нас живеят както при социализма, в тесен брак с политическия елит, а бедните – те вече живеят при капитализма“, смята още той.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *