Първо частно китайско училище в София наесен

Новата учебна година в София започва с ново попълнение – първото частно училище с интензивни паралелки по китайски ще отвори врати за 60 ученици от 1-ви до 12-ти клас и две подготвителни групи. ЧСОУ „Евлоги и Христо Георгиеви“ с обучение по мандарин и английски ще си сътрудничи с китайския кутурен институт „Конфуций“ към Софийски университет, който е заявил, че ще предостави и безплатно учебни помагала.

В подготовката ще помагат и преподаватели от Китай, а учениците ще бъдат избирани след разговор с директора и индувидуален тест за емоционална зрялост при най-малките. Кандидатстването след 7-ми клас ще става по обичайния ред – с представяне на резултати по български език и математика.

Откриването на училището е логично следствие от засиления интерес към китайски напоследък. В България в момента около 2000 деца изучават китайски език,посочва mediapool.bg, като някои от тях планират да продължат образованието си в Китай. Новото частно СОУ е представител на университета Lanzhou Jiaotong за България, Македония, Румъния и Гърция и предлага стипендии за обучение по магистърски и докторски програми, както и изучаване на китайски език.

С подкрепата на институт „Конфуций“ се предвижда и всяка година учениците да могат да посещават страната, а родителите да поемат само транспортните разходи, разказва един от инициаторите на проекта Николай Ялъмов пред изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *