Разнопосочно движение на българските борсови индекси

Европейските борсови пазари регистрираха повишение за четвърти пореден ден след добрите данни от Китай и високите печалби на банковите групи Сосиете Женерал и Лойдс.

На БФБ беше реализиран оборот от малко над 1.3 млн. лева, а основните индекси приключиха сесията разнопосочно без съществени промени.

И днес най-висока беше активността по позицията на Софарма. Търговията с акциите на фармацевтичното дружество отчете над 325 хил. лева оборот за деня, а пазарната оценка на дружеството се понижи с 1,2% до цена от 3.3 лева за един брой. Проучване и добив на нефт и газ се обезцени с 3.79% до 6.061 лева за акция, а Холдинг Пътища изтри част от вчерашните си печалби като записа поевтиняване от 19% и завърши деня на цена от 14.9 стотинки за една ценна книга.

На червена територия със загуби от 1 до 3% останаха още Първа инвестиционна банка, Енерго-Про Продажби АД, Българска роза-Севтополис, привилегированите акции на Енемона и ЗД Евро инс. Няколко пакетни прехвърляния по позициите на Холдинг Варна и Опортюнити България Инвестмънт, добавиха общо около 220 хил. лева към дневния оборот, а пазарната оценка и на двете компании остана без промяна. Сред малкото печеливши днес се разписаха Химимпорт с ръст от един процент, както и Софарма Трейдинг и акциите на борсовия оператор с поскъпване около 4%.

На пазара за компенсаторни инструменти интерес представляваха само земеделските бонове, които реализираха близо 25 хил. лева оборот и завършиха сесията с леко понижение до цена от 48.1 стотинки за лев номинал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *