Решават за инфраструктурата на Слънчев бряг в края на юни

Инфраструктурата на курорта Слънчев бряг да бъде прехвърлена безвъзмездно на община Несебър, поиска министърът на икономиката Петър Димитров.
Димитров обяви също, че подкрепя смяната на борда на директорите на дружеството с държавно участие – собственик на курорта, „Слънчев бряг“ АД.
Тези два въпроса ще бъдат обсъдени на общо събрание, което ще се състои в края на месеца (27 юни).
Предложенията на министъраса във връзка с проблемите сосветлението и собствеността върху инфраструктуратана курорта.
Идеята на ръководството на“Слънчев бряг“ АД беше да продаде на Община Несебър за 16 млн. лв. само алеите с уличното осветление. Кметът на града Николай Димитров, обаче, отказа и поиска държавата да ги прехвърли безвъзмездно на общината.
Преди няколко дни проблемът с липсата на осветление най-сетне бе решен поне до края на октомви, след като общинските съветници в Несебър единодушно гласуваха за сключване на договор със срок 31 октомври 2009 г. със „Слънчев бряг“ АД, с което Община Несебър поема дължимите суми за електрическа енергия в източната зона на курортния комплекс.
Против безвъзмездното прехвърляне на инфраструктурата на Слънчев бряг на Община Несебър се обяви председателят на съвета на директорите на“Слънчев бряг“ АДМладен Мутафчийски. Според него, подобна сделка би обезценила притежаваните от акционерите ценни книжа и приходите на дружеството ще се сринат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *