Ръстът в САЩ вдъхнови азиатските инвеститори

Водещите азиатски пазари отчетох ръст по време на днешната търговия, водени от оптимизма на американските инвеститори и поредният положителен край на търговията на Wall Street вчера. Това, комбинирано с изказването на Бен Бърнанке, че рецесията е свършила, ръстът в продажбите на дребно в САЩ и производството в щата Ню Йорк избутаха регионалният индекс MSCI Asia Pacific до най-големия му ръст за последните 3 седмици.
Сред най-печелившите компании в региона се наредиха производителят на електроника Canon, 28% от чийто приходи идват именно от Северна Америка. Книжата на компанията добавиха 4.8% по време на търговията в Токио. National Australia Bank също отчете ръст от 2.8% след ръст на индекса, следящ основните икономически индикатори на Австралия.
Регионалният индикатор MSCI Asia Pacific дръпна с 1.6% до 117.69 пункта по обед в Токио. Това е най-големият му ръст от 24 август насам.
Южнокорейският индекс Kospi е нагоре с 2.2, хонконгският бенчмарк Hang Seng добавя 1.8%, а австралийският S&P/ASX 200 скочи с 2.2%. В Япония Nikkei 225 е нагоре с 1.3%.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *