Саркози и Меркел с обща позиция за Гърция

Тази позиция бе постигната след часове дискусии и ще бъде представена на председателя на ЕС Херман Ван Ромпой и ще послужи база за дискусии между лидерите на еврозоната в Брюксел днес.
Саркози и Меркел се срещнаха в Берлин вчера, а по-късно вечерта към тях се присъедини и председателя на Европейската централна банка Жан-Клод Трише. Целта на техните дискусии бе намиране на френско-германска позиция, която би дала начало на дискусии за спасяване на гръцката икономика и овладяване на кризата, която разтърси страните от еврозоната.
„Германия и Франция трябва да приемат. Ако това не се случи, това означава, че няма да имаме напредък в Европа. Има увереност и от двете страни, че такава обща линия може да бъде изработена тази вечер“, каза по-рано говорител на Меркел.
Днес в Брюксел ще се проведе среща на върха на ръководителите на страните от еврозоната, на която трябва да се намери решение за Гърция и да се търси начин за ограничаване на кризата на дълга, която разтърсва Европа. Изготвянето на обща линия на Париж и Берлин през последните месеци винаги е било възприемано като подготвителен етап за постигане на компромис на европейско ниво.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *