САЩ закачливо обвиниха Осама, че се прави на интересен

САЩ заявиха, че Осама бин Ладен се бори да стане актуален, след като лидерът на световната терористична мрежа „Ал Кайда“ направи нехарактерно аудио изявление, посветено на климатичните промени, предаде БТА.
„Той работи усилено, за да остане актуален. Това е всичко, което мога да заявя“, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Филип Кроули, цитиран от Франс прес.

Терорист номер едно в света Осама бин Ладен обвини индустриалните страни за глобалното затопляне и призова за налагането на бойкот върху американския долар, за да се сложи край на „робството“. Изказването на Осама беше направено на аудиозапис, който бе излъчен по телевизия „Ал-Джазира“. Изявлението му съвпада с провеждането на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос.

„Всички индустриални нации, най-вече големите, са отговорни за кризата, свързана с глобалното затопляне“, посочва лидерът на „Ал-Кайда“. „Трябва да спрем използването на долара и да се отървем от него. Знам, че би последвал огромен отзвук от това решение, но това би бил единственият начин да освободим човечеството от робството на Америка и нейните компании“, добавя още Осама.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *