Скали погребаха туристи на известен португалски плаж

Петима души загинаха, а трима са ранени при скално срутване над много посещаван плаж в областта Алгарве, Южна Португалия, съобщи ИТАР-ТАСС.
Жертвите на трагедията са един мъж и четири жени, съобщиха спасителните служби, предаде БТА. Загинали са мъж на 60 години и четири жени на възраст под 25 години.
Не се разкрива националността на загиналите. Четирима души са приети с тежки наранявания в болница, а редица други по-леко ранени са получили медицинска помощ на място, пише португалският вестник „Ешпресо”..
Злополуката станала около обяд в петък на плажа „Мария Луиза“ в Албуфейра, един от най-известните летни курорти на Португалия, който е много посещаван от чуждестранни туристи. Огромни скални късове внезапно паднали на препълнения плаж и затрупали няколко души. До скалата, която се е срутила, имало надпис „Опасна зона“, но въпреки това достъпът не бил ограничен, съобщиха местни медии. Спасителните работи, в които участваха няколко десетки полицаи и пожарникари, подпомагани от земекопни машини и булдозери, бяха допълнително затруднени от прилива, който за няколко часа вчера следобед покри по-голямата част от плажа.
Португалският президент Анибал Каваку Силва, който е на почивка в Алгарве, незабавно отиде на мястото на злополуката. Към него се присъедини премиерът Жозе Сократиш, който отмени всичките си ангажименти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *