Скоро парите ще са в туризма, а не в недвижимите имоти

„Инвестиции или в ниските туристически сегменти (тризвездни хотели с добро разположение) или в луксозни ваканционни селища с голф, тенис и спа, и да се избягва всичко останало по средата“. Товапрепоръча Андре Гриби, експерт в туризма и финансите от Швейцария на заседание на Управителния съвет на Съюза на инвеститорите в туризма.
„Обърнете повече внимание на екстериора и на функционалността. Обърнете изключително внимание на мениджмънта на връзките с клиентите. Накарайте клиентите да се връщат при вас. За да се постигне това, поведението на персонала ще бъде решаващо. В близко бъдеще парите ще са в туризма, а не в недвижимите имоти“, каза Гриби по повод подобряването на българския туристически продукт, предава Mediapool.
Увеличаване на туристите от Русия и на бизнеспътуванията към България през следващите няколко години, прогнозира още Гриби.
Според него ще намаляват туристите от Великобритания, но ще се засилва интересът на българите към родните ни курорти. Потенциалът „Европа“ не се използва достатъчно, а това е резерв, който крие значителни възможности за увеличаване на приходите от туризъм в България. Ще нараства интересът към организиране на семинари и team building в българските курорти. Българският клиент ще става все по взискателен, ще иска разнообразие и ще изисква много по-добро обслужване, защото от ограничен той се превръща в потребител с много възможности за избор.
Според експерта е отминало времето на дългите почивки веднъж или два пъти в годината. Динамичният съвременен човек предпочита да се възползва по-често от кратки пътувания, разпределени по всяко време на годината.
Тази тенденция би трябвало да предизвика промяна в маркетинговата стратегия на хотелиерите. Туризмът все повече има нужда от атракции и то такива, които правят дестинацията различна от останалите, затова предложенията към туристите трябва да са уникални.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *