Смъртта на Джако докара главоболия за милиони на организатора на турнето

Организаторът на турнето на починалия крал на попа Майкъл Джексън – AEG Live – ще загуби милиони долари, тъй като ще трябва да върне равностойността на продадените билети, а е похарчил баснословни суми за грандиозните концерти, които така и няма да се състоят, информира ВВС.
Джако беше обявил 50 дати за концерти в Лондон. Хиляди фенове ще си поискат обратно парите, а не е ясно дали фирмата е сключила застраховка, която да покрие разходите.
Досега около 750 хиляди души са си купили билети за лондонските концертина стойност85 милиона долара, а разходите на компанията възлизат на глубо 30 милиона долара до тук, според публикацияв американското музикално списание Billboard, цитирана от ВВС.
За всяко шоу са ангажирани по средно 1 000 души персонал, повечето са сключили временни договори. Всички, обаче, ще трябва да бъдат обезщетени.
Предполага се, че AEG Live е застраховала само първите 10 мероприятия заради нежеланието на застрахователите изобщо да се занимават с „покриване“ на концерти, за които имаше съмнение, че ще бъдат отменени. Причина за отдръпването на застрахователните компании бяха слуховете за здравословното състояние на звездата.

По-рано от Lloyds коментираха, че те имат отношение към казуса, но не се очакват големи загуби.
ВВС информира, че всички, които са си купили билети директно от зала О2 или от оторизирани дистрибутори, могат да си вземат парите обратно или да получат билет за друго мероприятие. Останалите, които са резервирали билети по интернет чрез Ticketmaster, ще получат уведомления скоро. Останалите почитатели на Майкъл Джексън, обаче, ще трябва да се съобразят с условията на фирмите и агенциите, от които са закупили билетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *