Станишев: БСП трябва да има партньор в лицето на президента

За изборите догодина БСП трябва да има партньор в лицето на президента Георги Първанов и гражданската инициатива, която той ще подкрепи, но при ясни правила. Това заяви лидерът на Българската социалистическа партия Сергей Станишев в Пловдив, където се провежда двудневно национално съвещание на председателите на областните и общинските съвети на партията. По думите на Станишев по т.нар. президентски проект вече доста се спекулира в медийното пространство.
Президентът заяави, че ще подкрепя гражданско движение, инициатива за формиране на политика, в т. ч. и за подкрепа на кандидати по места за кметове. Естестено, президентът не може, той е длъжен на бъде активен и по отношение на президентските избори. И аз смятам, че ние трябва да имаме партньор в лицето и на президента, и на всички, които биха се включили в подобна гражданска инициатива, но само при ясни правила на отношенията. При условието че действително се работи в една посока много координирано и че действително това води до разширяване на опозиционното пространство днес като алтернатива на ГЕРБ. И според мен без БСП никаква сериозна политическа алтернатива на ГЕРБ не е възможна, каза лидерът на социалистите.
Розоврият период за ГЕРБ вече свърши, подчерта още Станишев. Според него най-голямото поражение, което управляващите нанасят и ще продължат да нанасят на обществото, е нарушаването на принципите на демокрацията и функционирамето на институциите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *