Станишев вярва, че е преборил Борисов

Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев и столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов проведоха първия си дългоочакван телевизионен дебат.
Домакин на срещата между двамата стана предаването „Референдум“ на БНТ 1. Двамата, заобиколени от по трима експерти разискваха пo въпроси за икономическата криза.
На България е необходимо интелигентно, способно и компетентно управление, заяви по време на дебата Сергей Станишев, цитиран от пресслужбата бна БСП. Според него, във време на предизвикателства и световна икономическа криза, страната не може да си позволи безразсъдното и опасно поведение, демонстрирано от ГЕРБ и Бойко Борисов, предаде БТА.
Бойко Борисов не знае как да преведе икономиката на страната през периода на кризата, каза председателят на БСП. Според него антикризисните мерки на ГЕРБ предвиждат тотална абдикация на държавата от всички важни социални сфери на обществения живот.
Нормалният човек иска спокойствие и сигурност, вместо полицаите да ходят да си хвърлят пагоните пред парламента, каза на свой ред Бойко Борисов, цитиран от Фокус. Държавата трябва да си е на мястото – в съдебната система, в данъчната система за събирането на приходите, за да финансира заплати на лекари, учители… На първо място – хората протестират и като основен проблем и вътре в страната, и отвън – сочат корупцията. Трябва да се работи от всички, и опозиция, и управляващи, да се изкорени този проблем, каза на свой ред Борисов.
След дебата, пред журналисти, Сергей Станишев повтори тезата си, че ГЕРБ няма смислен програма, а лидерът й – необходимата компетентност да изведе страната от кризата.
Не видях реална, добре обмислена, отговорна алтернатива, категоричен бе премиерът.
На въпрос кой е спечелил от днешния дебат Станишев каза: „Аз вярвам, че ние“.
Сега е време да се работи, затова поднових поканата си към премиера на 3 април да направим първата копка на инсталациите за третиране на битови отпадъци, каза на свой ред след дебата Бойко Борисов.
На въпрос смята ли, че е спечелил днешния дебат Борисов посочи, че в случая не става въпрос за това кой ще спечели и кой ще загуби. „Тези, които харесват мен са ме харесвали преди и ще ме харесват и след дебата, същото се отнася и за Сергей Станишев“, каза Борисов.
Той изрази убеденост, че съществува криза на потреблението, тъй като хората купуват по-малко в търговските обекти, пътуват и почиват по-малко. „Това означава свито потребление, министър Орешарски твърди обратното“, каза Борисов, цитиран от БТА. Нека публиката определи кой е прав и съответно да ни даде гласа си – за нас или за тях, добави той.
Според Бойко Борисов следващата тема за дебат са изборите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *