Съветник на Борисов бе настанен начело на защитата на потребителите

Той бе избран на поста на днешното заседание на Министерски съвет.   Веселин Здравков Златев е юрист по образование. Бил е областен управител на Шумен, кмет на общината в продължение на два мандата (1999 – 2007 г.), зам.-председател на Националното сдружение на общините (2000 – 2007 г.).
За периода от 2002 г. до 2008 г. е член на Смесения консултативен съвет на Комитета на регионите на ЕС в Брюксел, член на Комитета на регионите на ЕС в Брюксел, член на Комитета по наблюдение на ИСПА и член на Съвета по децентрализация към МС.
Златев поема поста на мястото на Дамян Лазаров, който оглавяваше длъжността от 2000 година. В края на август Борисов поиска оставката на Лазаров, а за временно изпълняващ длъжността бе определен Александър Масларски.
През ноември миналата година партията на Яне Янев РЗС атакува Лазаров с твърдението, че дъщерите на Лазаров имат 56 фирми в областта на енергетиката, които се ръководят от него. От партията на Янев изпратиха сигнал и до парламентарната Комисия за борба с корупцията срещу Лазаров и неговия подчинен – Огнян Варадинов.Днес правителството освободи от длъжност и Варадинов като член на Комисията за защита на потребителите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *