Технически анализ на валутите

EUR/USD
Вчера възходящото движение по евро/долар беше стопирано. Това е нормална корекция след значителния бичи импулс през миналата седмица. Възможно е да имаме по-нататъшна низходяща корекция, но средносрочните изгледи са, колкото по-дълго двойката остане над 1.3736, сценария да се запази възходящ. Краткосрочните сигнали са неутрални. Първата подкрепа е 1.3950, последвана от 1.3825. Най-близката съпротива е 1.4050. Пробив над това ниво ще предизвика по-нататъшен бичи моментум към 1.4173. CCI е в прекупна зона и в посока надолу на дневната графика, предполагайки потенциален низходящ натиск.

GBP/USD
И при паунд/долар възходящия моментум също бе спрян в понеделник. На часовата графика сформирания възходящ клин бе пробит надолу, индикирайки за потенциална низходяща корекция. Най-близката подкрепа е в района на 1.5780, чийто пробив може да доведе до по-нататъшен корекционен сценарий към 1.5680. Непосредствена съпротива е 1.5950. Пробив над това равнище може да предизвика бъдещ възходящ импулс в района на 1.6050. Индикатора CCI е в прекупна зона и в посока надолу на дневния таймфрейм, сигнализирайки потенциален натиск за надолу.

USD/JPY
Вчера долар/йена направи нерешително движение, като отвори и затвори деня на почти една и съща цена. Краткосрочните сигнали са неутрални, но сформирания „чук” от петък би трябвало да остане предупреждение за потенциална възходяща корекция. Първата съпротива за днес се вижда на 95.19 (вчерашния връх), последвана от 95.65. Пробив над тази зона може да предизвика бича корекция към ключовата съпротива 96.60/70. Краткосрочна подкрепа е 94.42 (вчерашното дъно). CCI е в неутрална зона на четиричасовия таймфрейм.

USD/CHF
Долар/франк имаше нерешително движение вчера. На дневната графика имаме сформиран «обърнат чук», което е индикация за потенциална възходяща корекция. Краткосрочните сигнали остават неутрални, като може би двойката е в неясна зона за търгуване. Непосредствена подкрепа има на 1.0810. Първата съпротива е на 1.0950. CCI е в неутрална зона на часовата графика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *