Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД
Вчера в САЩ капиталовите пазари силно спаднаха, изпращайки S&P500 до най-ниското ниво от 1 май, поради опасенията, че технологичните разходи ще се забавят и приходите за второто тримесечие няма да оправдаят четиримесечното покачване на фондовите пазари. Индекса S&P500 спадна 2% по време на търговията вчера.
Азиатските капиталови пазари последваха негативните нагласи от американските пазари и се понижиха за шести пореден ден на фона на слабите данни за Япония, които поддържат мнението, че възстановяването ще отнеме повече време от очакваното. Търговците гледаха как йената отлетя до шестседмични върхове спрямо еврото и долара, тъй като инвеститорите не бяха в състояние да поддържат вярата, че глобалната икономика ще изплува директно от опасностите.
Немската промишлена продукция е най-интереснето съобщение днес, но се съмняваме, че ще се задвижи пазарите много. Друг относително спокоен ден доминиран от риск апетит може да видим.

EUR/USD
Евро/долар опита да се покачи вчера, удряйки връх на 1.4050, но по-нататъшния възходящ натиск бе отхвърлен. На четиричасовата графика можем да видим, че цената направи неуспешен опит да пробие над трендлнията на съпротива. Сигналите са низходящи в близко време с тестване на 1.3750, но остават неутрални и без ясна посока в средносрочен план. Само ясен пробив под 1.3750 може би ще потвърди низходящия сценарий. Непосредствена съпротива се вижда на 1.4050.

GBP/USD
Паунд/долар имаше низходящ моментум вчера. Двойката направи дъно на 1.6115 и затвори на 1.6138.Откакто трендлинията на подкрепа бе нарушена надолу, за предпочитане е низходящия сценарий тази седмица. Краткосрочните сигнали са низходящи, но имаме важна подкрепа около 1.6100. Ясен пробив под тази зона ще предизвика по-нататъшен мечи импулс към района на 1.5950. Най-близката съпротива е на 1.6180. Пробив над това равнище ще ни отведе отново в неясна търговска зона.

USD/JPY
Долар/йена имаше умерен низходящ импулс във вторник. Двойката достигна дъно на 94.70 и закри деня на 94.88. Сигналите са мечешки в близка перспектива, но изглежда имаме добра подкрепа около зоната 94.60. По-рано тази сутрин йената проби това ниво, което ще доведе до по-нататъшен низходящ натиск към 93.80. Краткосрочна съпротива има на 95.00/50.

USD/CHF
Вчера долар/франк имаше умерена възходяща инерция. На четиричасовата графика виждаме, че двойката се движи в зоната на триъгълник, индикирайки консолидационна фаза. Пробив от триъгълника би трябвало да ни даде по-ясна посока. Първата съпротива се вижда на 1.0970. Пробив под това ниво може да предизвика бъдещ възходящ моментум. Непосредствена подкрепа е 1.0820. CCI е на път да пробие нагоре линията 100 на дневната графика, предполагайки потенциален възходящ натиск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *