Тръгват засилени европейски проверки на автобусите

Европейската мрежа на „Пътна полиция“ (TISPOL) започва от днес засилени проверки на автобусите, извършващи обществен превоз, по пътищата на всички държави членки на Европейския съюз, съобщиБи Ти Ви. Контролната операция ще се състои от 20 до 26 юли. Целта е да се предприемат ефективни мерки за ограничаване на нарушенията и намаляване на жертвите и пострадалите при пътнотранспортни произшествия.

От TISPOL отчитат, че голяма част от тежките произшествия по пътищата на Европа, с голям брой жертви, са причинени от водачите на автобуси. Основните причини за възникване на катастрофите са неспазване на времето за почивка от страна на водачите, превишаване на скоростта, употребата на алкохол и на упойващи вещества.

От главната дирекция „Охранителна полиция“ са наредили на столичната и областните дирекции на МВР да бъде създадена организация за сформиране на съвместни екипи с регионалните дирекции „Автомобилна администрация“ към Министерството на транспорта за извършване на проверки на автобусите във всички региони на страната.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *