Фискалният съвет ще отчетe публично своята дейност

Членовете на Фискалния съвет на България ще отчетат дейността си. От пресконференцията в ранния следобед се очакват и оценки за финансовото състояние на страната. Основната цел на Фискалния съвет е независимото наблюдение и анализа на финансовото и икономическото състояние на страната. Ролята му е  да прави независим анализ на публичните финанси и да следи за тяхната устойчивост.

Съветът действа от ноември миналата година, но до момента никога не е заставал в целия си състав пред медиите. Част от неговите членове правят публични коментари чрез интервюта върху сферите, наблюдавани от съвета. Неговият председател е Борис Грозданов /на снимката/, а останалите членове са Юнал Тасим, Любомир Дацов, Дора Андреева и Григорий Вазов.

Фискалният съвет се финансира от бюджета на Народното събрание.  Той е създаден с претенцията да прави паралелен независим одит на разходването на публичните финанси, като в него участват експерти от различни сектори на бранша, които имат опит в банкирането, реалната икономика, преподавателската дейност и други направления на финансите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *