Франция е световен шампион по икономически песимизъм

Франция е световен шампион по икономически песимизъм – новината дойде отпроучване на БВА – „Галъп Интернешънъл“, публкикувано във в. „Паризиен“. Според него, 61% от французите свързват новата година с икономически неволи. В черните мисли те изпреварват дори жителите на Ирак и Афганистан, да не говорим за германските им съседи, сред които песимизмът е едва 22%.
Според друго проучване,проведеноот агенция „Харис“ за канал РТЛ, борбата с безработицата е на челно място в приоритетите на 61% от запитаните.
Притесненията за икономическото положение намериха оправдание с обявяването от 1 януари повишаване на цените на цяла поредица от услуги.
Финансовите грижи са изтласкали доста назад проблема за сигурността, класиран едва наседмо място. Въпреки това не изглежда, чефранцузите не се интересуват от него, ако се съди по упреците към министъра на вътрешните работи Брис Ортфьо, който реши да не съобщава в цифриинцидентите по Нова година.
Изглежда, че те са били доста въпреки уверенията на министъра, че празникът е минал спокойно, с арестуването „само“ на 501 души – почти със 100 повече от миналата година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *