Хиляди бягат в планината

СМОЛЯН/БЕЛОГРАДЧИК. Жегата се оказа златна мина за планинските курорти. Банско, Девин и Белоградчик ще се пукат по шевовете през уикенда, когато хиляди ще се евакуират от градските горещини. Почти всички места в хотели и квартири са резервирани.

Хит в Родопите са девинските СПА центрове. Най-предпочитан е комплексът „Орфей“, който разполага с три басейна – два външни и един вътрешен. Мераклиите да плуват в минерална вода плащат входна такса от 6 лв. За деца тарифата е 4 лв. Единична стая излиза 107 лв., а двойна – 130 лв. Децата до четири години ползват хотела безплатно. Сред гостите има и много чужденци.

Пълен в жегата е и Белоградчик. Пътят от София е само 170 км и в града има истинско нашествие на столичани. За уикенда чакаме гости дори от Варна и Бургас, каза собственикът на хотел „Белоградчик“ Ботьо Ранков. Посетителите предпочитат северните стаи, от които няма гледка към уникалните скали, но е приятно студено и без климатик. Цената на легло в двойна стая е 15 лв., като за децата се плаща по 9 лв. Самостоятелните стаи са по 35 лв., а апартаментите – по 45 лв. Ако посетителите отсядат за седмица, ползват 20-процентна отстъпка.

Щиляна Чакърова

Първолета Цветкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *