Хотелиери искат по-ниски такси

Туристическият бранш поиска от община Варна да се намали туристическата такса, а хотелиерите да плащат по-малко такса смет, когато не работят. Това са част от мерките, които могат да помогнат за поевтиняване на услугите и за спасяване на сезона с оглед на икономическата криза. Тази година туристическата такса във Варна е увеличена двойно. Според хотелиери е твърде висока.
„Едно такова шоково изменение в таксата естествено ще бъде понесено по много неприятен начин финансово от хотелиерите най-вече. Една от санкциите и от мерките, които бяха взети особено в Гърция беше свързана с редуциране на туристическата такса“, посочи Марин Нешков, председател на Варненска туристическа камара
Шансовете за намаляване са нулеви, отсече кметът, цитиран от bТВ.
„Те много добре знаят ние колко години подържахме най-ниската туристическа такса в страната именно, за да бъдат подкрепени като значим за нас отрасъл“, припомни Кирил Йорданов.
Възможно е обаче общината да преосмисли размера на такса смет за туризма.
„Сериозно намаление, по-скоро това е реалистичния вариант на размера на таксата за смет за времето, в което хотелите и обектите изобщо не работят“, каза Йорданов.
С общински средства ще бъдат осигурени допълнителни сили за пожарната и полицията в курортите.
От туристическия бранш поискаха още да се увеличи скоростта на движение на колите по пътя за Златни пясъци, за да се избегнат задръстванията. Ограничението в района е 40-60 километра в час.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *