Цените на жилищата в Лондон загубиха увеличенията си от първото полугодие

Продавачите на жилищни имоти в Лондон са свалили офертните си цени средно със 17 хил. паунда през август, което е заличило повишенията, постигнати през първата половина на годината, отчитат от Rightmove Plc.
Офертните цени в британската столица са паднали с 4,1% в рамките на месеца средно до 405 058 паунда, сочат данните на оператора на най-големия сайт за имоти в страната, цитирани от Bloomberg. Спадът е най-големият от две години и връща стойностите на нивата от януари.
Като цяло цените в Англия и Уелс са се понижили с 1,7% през август спрямо предходния месец. Това е най-големият месечен спад от декември насам и вторият тази година. В седем от 10-те региона, които от Rightmove следят, се регистрират намаления.
На годишна база цените в национален мащаб се повишават с 4,3% през август.
Имотите се задържат на пазара средно 95 дни, който е най-продължителният период от януари 2009 г. насам, отчитат още от сайта.
Данните на Nationwide и Halifax също сочат, че възстановяването на британския жилищен пазар е колебливо.
Независимо от всичко търсенето на имоти показва известни признаци на стабилизиране, коментират от Rightmove. Дневната активност на сайта е отбелязала рекорд на 10 август, когато са били разгледани 25,4 млн. страници.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *