Ще проверяват субсидиите в Българската православна църква от последните години

Дянков потвърди, че е дал на Националната агенция за приходите сигналите за злоупотреби в църквата, подадени преди месец от синдикатите.
Ще разпоредим такава проверка. Наистина идваха преди около месец и половина, дадоха някои материали, аз ги предадох на НАП и такава проверка ще има, увери министър Дянков.
Според Дянков новият модел на заплащане в държавната администрация ще се забави с два месеца, след като част от законодателните промени не бяха приети от парламента. Освен това синдикатите атакуваха пред Върховния административен съд наредбите за новото заплащане в администрацията.
Може би с около два месеца не са преминали, главно защото разчитахме на последната седмица, миналата седмица да сме в парламента. Заради популисткото вето на Първанов се наложи цяла седмица да работим по това и съответно два-три от законите, Закона за хазарта, Закона за публично-частното партньорство и Закона за държавния служител, остават за месец януари. През месец януари се надявам да мине и този закон, наредбите вече са приети и те ще са в сила от първи януари, каза Дянков.
Парите за акцизите за земеделските производители ще зависят от приходите през 2012 година, каза още финансовият министър. Правителството обеща на земеделците по-нисък акциз за горивата от догодина. Предложението обаче не беше включено в приетия от парламента Закон за акцизите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *