Юри Галев почина 10 дни след стрелбата

47-годишният футболен бос Юри Галев почина тази сутрин в „Пирогов“, където бе приет с пет огнестрелни рани след покушението по него. Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди броени дни, съобщиха от пресцентъра на болницата.
Непосредствената причина за смъртта е остро ритъмно нарушение, уточни началникът на Централната реанимация проф. Милан Миланов.

Президентът на ФК „Рилски спортист“ беше приет веднага след стрелбата по него на 20 юни и още тогава от Спешното приемно отделение предупредиха, че първите 10 дни са рискови за пострадалия.
Три дни по-късно той получи инфаркт на миокарда. Лекарите съобщиха, че са успели да овладеят състоянието, но то е още по-усложнено. Пряката опасност за живота му идваше и от тежкото септично състояние, което се е очаквало заради прострелната рана в корема и засегнатите тънки и дебело черво.

Преди няколко дни вътрешният министър Цветанов съобщи, че вече има насока в разследването на покушението срещу Галев, но все още не може да се открои една версия. Той не скри, че сред версиите е разчистване на сметки в дървената мафия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *