8-те най-лоши града за живеене в света

Една от най-големите консултантски компании за човешки ресурси в света Mercer всяка година публикува индекс за качеството на живот, който посочва градовете, които предоставят най-добрите условия за живеене.

Изданието Business Insider състави списък на най-лошо представителите се градове в класацията.

Изследването на Mercer е проследило показатели като: политическа и социална среда, икономическа обстановка, здравеопазване, образование, обществени услуги и транспорт, жилища и околна среда.

Вижте кои са градовете с най-ниско качество за живот:

Бразавил, Конго

Корупцията в правителството предизвика огромни протести в столицата на страната, което доведе до убийството на редица граждани от страна на полицията.

Дамаск, Сирия

Mercer заявява, че сирийската столица е „станала свидетел на непрекъснато насилие и терористични атаки, които тежат върху ежедневния живот на местните жители и на чужденците”.

Нджамена, Чад

Столицата в една от най-бедните страни в целия свят изпитваше страдания в ръцете на екстремистката ислямистка групировка „Боко Харам”. Организацията извършва чести самоубийствени атентати в града.

София е четвъртият най-опасен град в Европа

Ето защо

Хартум, Судан

Това е столицата и вторият по големина град в Судан. Хартум е ключова територия за набиране на бойци за „Ислямска държава”.

Порт о Пренс, Хаити

Столицата на Хаити е изпълнена с насилие и е опасно място за пътуващите. Изнасилванията и кражбите са често срещани, забелязва се и притеснителен ръст на насилието от вижиланти (неупълномощени от властта личности или групи, които целят да накажат лица, обвинени основателно или не в престъпление и неполучили справедливо според тези личности наказание от съдебната система).

Сана, Йемен

Столицата и най-голям град в Йемен бе опустошен от въздушни удари от страна на Саудитска Арабия, тъй като страната се превърна в бойно поле в опосредстваната (прокси) война между Иран и Саудитска Арабия.

Банги, Централноафриканска република (ЦАР)

Столичният град на ЦАР е невероятно беден и много хора разчитат на помощи за оцеляване. На всичкото отгоре в областта често изригват насилствени сектантски сблъсъци.

Багдад, Ирак

Столицата на Ирак претърпя тежки щети, нанесени върху инфраструктурата от няколко войни и постоянно насилие. Градът продължава да се изправя пред заплахи от „Ислямска държава”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *