FOREX търговия – Седмичен анализ 01/12/2008

EUR/USD

През ноември европейската валута консолидира, не успявайки да развие сериозна корекция. През изминалата седмица двойката направи опити за коректиране, но при закриване на седмицата. На седмичния таймфрейм низходящия натиск по еврото остава силен, двойката коректира, но докато еврото остава под 1.3400 риска от средносрочно понижение ще се запази. На дневната графика евро/долар конослидира, задържане над 1.3100 не й се удаде, след което еврото отново се понижи. Средносрочния риск от спад в района на 1.2000 се запазва. След пробива на низходящия триъгълник в петък EUR/USD продължи мечия импулс. Укрепване под 1.2650 ще сигнализира за понижение. Укрепване над нивото на съпротива 1.2800 може да провокира по-нататъшно възстановяване на еврото. За днес сигналите са низходящи с цел в района на 1.2430.

GBP/USD

През ноември английската валута преодоля подкрепата 1.55 и рязко спадна, достигайки минималното си значение от 2002 г. През изминалата седмица английската валута коректира, но укрепване над силната зона на съпротива 1.5500-1.5550 не й се удаде. На седмичната графика низходящия натиск по паунда се запазва и ще остане силен докато английската валута остава под 1.6400. На дневния таймфрейм фунта продължава да остава в рамките на краткосрочния низходящ канал, риска от по-нататъшно понижение остава висок. В същото време на дневния таймфрейм е сформирана конвергенция, което може да предизвика корекция. В петък бичия ценови канал на четиричасовата графика бе нарушен надолу. Укрепване под 1.5260 ще бъде сигнал в полза на спада на английската валута. Задържане над 1.5450 може да провокира ръст за паунда.

USD/JPY

През ноември месец двойката консолидира, така и не успя да развие съществено понижение, след като месец по-рано достигна минималното си равнище от 1995 г. И през изминалата седмица долар/йена консолидира, развитие на низходящо движение не се удаде. На седмичния таймфрейм низходящия натиск продължава да остава силен, докато двойката се задържа под 100.00. На дневната графика двойката остава под низходящ натиск, след достигане на минималното равнище от 1995 г. двойката коректира, но развитие на ръст не се получи. Изглежда двойката се движи в рейнджов пазар между 95.95 и 95.00. Риска от продължение на низходящото движение остава достатъчно висок, укрепване под подкрепата 94.40 ще сигнализира в полза на понижение. Задържане над нивото 96.10 може да провокира ръст.

USD/CHF

През ноември двойката рязко се покачи и достигна масимално равнище от средата на 2007 г. Миналата седмица двойката коректира, но при закриването на седмицата франка изгуби всички постижения, засега двойката се задържа под 1.2300. На седмичната графика долар/франк остава в рамките на възходящата тенденция, укрепване над 1.1880 ще сформира сигнали за ускорение на ръстта. Долар/франк се задържа в рамките на краткосрочния възходящ канал, като цяло двойката е по-склонна към ръст в района на целевото равнище 1.2500. На дневния таймфрейм ръстта по USDCHF продължава след корекцията. Въпреки това обаче CCI е в прекупна зона и в посока надолу на четиричасовата графика, така че трябва да се внимава за низходяща корекция с тестване на подкрепите 1.2060 и 1.2013. Укрепване под 1.2050 ще сформира сигнали за понижение. Ръст над 1.2300 ще сигнализира за ръст.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *