GM чака бум на електромобилите след пет години

Резкият скок в търсенето на електромобили ще се случи към средата на текущото десетилетие, т.е. след около пет години, прогнозира американският производител General Motors.GM чака бум на електромобилите след пет години.Знаете ли кои са най-популярните електромобили? - ᐉ Технологични ...

Поевтиняването на петрола и икономическата криза, породена от коронавируса, принудиха много производители на автомобили да отложат пускането на електрически модели. General Motors обаче твърди, че тези обстоятелства са оказали минимално влияние на плановете й за електрификация на собствените автомобили, информира technews.bg.

Недотам чистите автомобили. Какво спестяват да ни кажат ...

Вицепрезидентът на компанията по електрически и автономни превозни средства Кен Морис казва в интервю за Automobile, че преходът към отдалечена работа на техническите специалисти и дизайнери означава единствено, че при завръщането им в офисите те ще работят в ускорено темпо и сроковете за изпълнение на програмите няма да се променят.

General Motors признава, че когато цените на електромобилите и ДВГ машините се изравнят, а зарядната инфраструктура стане достатъчно разпространена, купувачите ще престанат да се замислят върху сроковете за изплащане при избора на автомобил. В повечето случаи те ще предпочетат електрическите коли по простата причина, че управлението им е по-приятно и интересно.GM чака бум на електромобилите след пет години.

Според прогноза на IHS Markit, към 2030 г. до 15% от всички транспортни средства по пътищата в Северна Америка ще бъдат електрически. Вицепрезидентът на GM вярва, че масовият преход към електромобили ще започне в средата на текущото десетилетие.

Без продаден електромобил у нас три месеца - Бизнес - Стандарт Нюз

„Надявам се от все сърце, че преломният момент ще настъпи в средата на 2020-те години, когато хората ще започнат да купуват тези автомобили по-активно, отколкото някой очакваше, просто защото шофирането им носи фантастично усещане”, казва Кен Морис.

Норвегия отчете нови рекорди в продажбата на електромобили ...

По неговите думи, експлоатацията на електромобилите ще се опрости значително – достатъчно ще е да ги заредите през нощта, за да останете зад волана през целия ден, без притеснения, че трябва да търсите станция за зареждане.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *