Revolut стартира безплатна търговия с акции в Европа

Финтех компанията Revolut стартира в четвъртък услуга за търговия с акции без комисионна във Великобритания и Европа, в стремежа си да вземе дял от брокерския пазар и така да обезпечи по-нататъшния си растеж.Revolut стартира безплатна търговия с акции в Европа.

Търговия с акции без такса е новата услуга на финтех компанията Revolut (снимка: CCO Public Domain)

Базираният в Обединеното кралство финтех вече направи революция в обмена на валута в Европа, предлагайки евтини транзакции за бизнеса и индивидуалните потребители, отбелязва Ройтерс.

Компанията твърди, че има 6 милиона клиенти във Великобритания и Европа и е регистрирала половин милион в Полша за малко повече от година. Именно Полша бе едно от основните „бойни полета” на Revolut, което подтикна местните банки да намалят таксите си за обмен на валута, информира technews.bg.

„Това е само началото в развитието на нашето предложение за инвестиционни услуги без комисионна”, казва изпълнителният директор Ник Сторонски по повод влизането на компанията в търговията с акции в Европа.Revolut стартира безплатна търговия с акции в Европа

Revolut планира също да предложи услугата извън Европейското икономическо пространство. „Ще я разширим до по-нататъшни пазари и с допълнителни продукти в близко бъдеще”, добавя Сторонски.

Безплатната търговия с акции ще бъде ограничена до няколко транзакции за клиенти, които имат безплатни акаунти в Revolut. Клиенти, които плащат за премиум акаунт на Revolut, ще могат да извършват до 100 транзакции на месец без такса.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *