T Market разширява присъствието си в Пловдив

„Максима България“, която е собственик на веригата T Market, иска да разшири присъствието си в Пловдив. Тя е подала нотификация за сключване на дългосрочни договори за наем на магазини от местната търговска верига „Триумф“, става ясно от прессъобщение на компанията. Тя обяснява, че стъпката е част от дългосрочната стратегия за развитие на T Market в България, която се основава на активна експанзия и разработване на нови формати.T Market разширява присъствието си в Пловдив

Снимка: T Market

„Вече 14 години инвестираме в супермаркети в близост до дома или работното място на хората, предлагащи практично пазаруване при най-добри възможни условия. Тази стратегическа стъпка правим в посока подсилване на присъствието ни в Пловдив, където към момента имаме три магазина. След решение от страна на КЗК ще започнем поетапно процеса на интеграция на обектите от веригата“, коментира генералният директор на „Максима България“ Петър Павлов.

“Триумф” е българска верига хранителни магазини на територията на Пловдив. Тя развива дейност от 2000 г., когато открива първия си магазин. До момента търговската верига разполага с 11 обекта във всички квартали на града, информира investor.bg.

„Максима България“ оперира 73 магазина T Market в 38 града в цялата страна. През 2018 г. компанията откри 9 нови обекта, а финансовите й резултати отбелязаха ръст от 19,4% в сравнение с предходната 2017 г. Търговският оборот на веригата за 2018 г. е 259,7 млн. лева, а оперативната печалба преди данъци, такси и амортизация възлезе на 1,56 млн. лева.

„Максима България“ е част от литовската компания Maxima Grupe, която притежава T Market в България, веригата магазини Maxima в балтийските страни и веригата Stokrotka в Полша. В края на миналата година компанията съобщи, че смята да открие между 120 и 140 нови магазина на тези пазари през 2019 г., повечето от които в Полша. Тя планира да инвестира най-малко сто милиона евро тази година в разширяване и обновяване на веригите си с магазини.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *