Wall Street отвори с ръст

Индексът, който мери състоянието на сектора, се покачва до 52.8 пункта през ноември спрямо нивото от 51 пункта през октомври. Новите поръчки към предприятията в сектора са се увеличили. Подобрение има и при заетостта в този отрасъл, показват официалните данни.
Въпреки очаквано добрите числа, съществува и фактор, подхранващ скептицизма на инвеститорите. Той е свързан с подновяването на дебатите около така наречената фискална пропаст в САЩ, които в днешната търговия тежаха най-много на долара.
Dow Jones Industrial Average се покачва с 0.40% до 13 077 пункта. S&P 500 Index добавя 0.50% до 1 423 пункта. NASDAQ Composite Index расте с 0.64% до 3 029 пункта.
в началото на американската сесия се ускори и поскъпването при петрола, като фючърсите за лек американски петрол вече струват $ 90.14 за барел, което е покачване с $ 1.23. Сортът брент също поскъпва до $ 112.20 за барел.
Във валутната търговията тенденциите остават непроменени. Доларът продължава да се огъва към еврото до $ 1.3040. Спрямо японската йена обаче доларът отслабва и така обменният курс към този час е 82.0900 йени за един щатски долар.
Новина за играчите на валутните пазари дойде от Испания, която отправи официалното искане към Европейския съюз за отпускането на € 39.5 млрд., с които да се извърши рекапитализация на банковия сектор. Това е чисто формалният акт на процедурата, която бе дискутирана преди седмици. Очаква се и одобрението да бъде набързо получено, може би в рамките още на днешния ден. Така парите могат да потекат още на 12 декември.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *