Xiaomi дава по 1000 акции на всеки служител

Девет години след основаването си китайската фирма Xiaomi се нареди сред 500-те най-големи компании в света – тя влезе в списъка Fortune Global 500, заемайки 468-то място, редом до Nokia и NEC.Xiaomi дава по 1000 акции на всеки служител.

Леи Джун зарадва служителите на Xiaomi с подарък от 1000 акции на компанията (снимка: Xiaomi)

Шефът на компанията Леи Джун написа писмо до всички служители, в което изтъкна прогресивния бизнес модел на Xiaomi, предлагащ на потребителите повече, отколкото те очакват, и продукти на достъпни цени.

В допълнение, мениджърът изразява изключителната си благодарност към служителите, инвеститорите и дори към конкурентите, изтъквайки, че те са най-мощният стимул за растеж, информира technews.bg.

В края на писмото Леи Джун обещава на всеки служител в компанията – а те са общо 20 538 души – по 1000 акции. 500 от акциите са в чест на влизането на Xiaomi във Fortune Global 500, а останалите 500 – като подарък.Xiaomi дава по 1000 акции на всеки служител.

Като се има предвид текущата стойност на ценните книжа на компанията, всеки служител ще получи реално по $1145 в парично изражение.

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *