Австралийските богаташи загубили 20% от състоянието си за година

Най-богатите хора в Австралия са загубили близо 20% от състоянието си тази година, според класация на BRW, цитирана от National Business Review.
Общото състояние на включените в списъка е намаляло с около 25 млрд. долара* до 114 млрд. долара и това е първият път от близо десет години, когато богатите са станали по-бедни.
Броят на милиардерите в Австралия е 28 спрямо 38 преди година.
Начело в класацията е Антъни Прат със състояние от 4,3 млрд. австралийски долара (3,4 млрд. щатски долара), наследено от баща му Ричард Прат – шеф на компанията за пакетиране, хартия и рециклиране Visy.
Най-богатият човек за миналата година – минният магнат Андрю Форест, слиза на осма позиция, като състоянието му е намаляло със 7 млрд. долара до 2,38 млрд. долара.
На второ място в класацията се нарежда съоснователят на оператора на молове Westfield Group Франк Лоуи с богатство в размер на 4,2 млрд. долара. Трети е магнатът в сектора на недвижимите имоти Хари Тригубоф с 3,66 млрд. долара, а на четвърто място застава най-богатата жена в Австралия – собственичката на мини за желязна руда Джина Райнхарт, с 3,47 млрд. долара.
Долният праг за влизане в списъка, който включва общо 200 души, тази година беше 150 млн. долара спрямо 200 млн. долара преди година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *