Агенцията по рибарство в Бургас, туризмът – в Пловдив

Това реши днес правителството, като прие доклад за извеждането на част от държавните структури извън столицата.
Вицепремиерът Симеон Дянков обясни, че преместването на тези две структури ще струва няколко десетки хиляди лева, което в дългосрочен план си заслужава.
От приетия доклад става ясно, че преместването на агенцията по рибарство има за цел да улесни достъпа на потребителите до услуги, а ситуирането й извън столицата ще подобри управлението на средствата по оперативната програма „Рибарство“.
Структурите, които отговарят за туризма, официално се местят в Пловдив от 1-ви септември, като времето дотогава ще се използва за техническо и ресурсно осигуряване на техните функции. В София остава Националният туристически информационен център, в който ще работят трима служители. Вече са представени възможните сгради, където ще се разположат тези структури, обясни Симеон Дянков.
„Представя се също възможност и за експерти и за ръководен персонал да влязат на първо време в общински жилища, които и двете общини представят и заради това в тези два случая разходите, които ще отчитаме, са минимални“, каза вицепремиерът.
До края на юни ще стане ясно какви са нужните нормативни промени за извършване на преместването на държавните структури. Министър Томислав Дончев е натоварен със задачата да провери кои реформи, свързани с децентрализация на държавната администрация, могат да се финансират с европейски пари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *