Алековци с награди от Конкурса „Млад икономист – 2014“

ПГ по икономика„Алеко Константинов” получи награда за активно и качествено участие на ученици от школото в конкурси, свързани с бизнеса в страната. Отличието се присъжда от Съюза на икономистите в България. Грамотата бе връчена на директора на училището Кера Петрова. Церемонията по награждаването се състоя на 11 юни в София, където бяха излъчени победителите в Десетия юбилеен конкурс „Млад икономист– 2014”. Надпреварата се организира от Съюза на икономистите в България съвместно с Федерацията на научно- техническите съюзи и с финансовата подкрепа на Стопанска академия „Д.А.Ценов”-Свищов. Юбилейната година бе под надслов- „Гласът на младите за силна икономика”, на тема: „Зелената икономика- възможности и предизвикателства“. В състезанието се включиха 124 участници с 93 разработки от10 университета и 11 гимназии в категориите: ученици, студенти и докторанти в български и европейски университети, млади предприемачи до 35- годишна възраст.

Алековци участваха с осем разработки.

Специалнатанаграда на д-р Петър Нейчев, зам. председател на УС на СИБ– грамота и сума от 150 лева,получиЛевентШакир от 10 Б клас на гимназията. Финансовата институция „Атлас Финанс“-Пловдив осигури паричната награда и отправи предложение за работа към отличения ученик. С грамоти за успешно представяне в конкурса бяха удостоени: Севил Сунай Емин, Зехрагюл Йълмаз Яха, Ширин Рамадан Мустафа, Севинч Сали Мустафа – 11А клас, Окан Ивелинов Моллов, Елиз Юзджан Юсеин – 11В клас.

Преподавателите в Икономиката са горди с успешното представяне на алековци,резултат от отличната им професионална подготовка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *