Алексей Петров иска извинение и 1,1 млн. лв. от Волен Сидеров

Писмото от бившата барета до лидера на „Атака” бе предоставено на медиите, събрали се в съда да отразят заседанието на Софийския апелативен съд по мярката на бившата барета, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Причина за писмото е участие на Сидеров в телевизионно предаване, в което политикът казва, че Петров има връзки с посолството на Израел, които се отнасят до проституция.
 
Бившата барета се чувства ощетен от разгласяването на такива „позорни обстоятелства” и неверни твърдения, като настоява за обезщетение от 1 милион лева. Петров напомня, че е обект на „повишен обществено-политически интерес, поради което доброто ми име в обществото бе засегнато в много по-голяма степен, отколкото би се случило с обществено неизвестно лице”. Това развалило отношенията с неговите бизнес-партньори, които отказали договорена сделка за 1 милион лева.
Алексей Петров иска финансовото обезщетение да бъде преведено във фонд за подпомагане на онкоболни. Ако Сидеров не изпълни тези искания, Петров ще търси разрешение на въпроса по съдебен ред, става ясно още от писмото.
 

Финанси
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *