Американските акции възстановиха част от загубите си след речта на Бернанке

Двете компании надминаха очакванията с големи разлики и това помогна на индексите да завършат на зелена територия.
След като спадна с близо 82 пункта, Dow Jones Industrial Average се покачи с близо 102 и затвори с 0.62% печалба, на стойност 12,805.54. Само четири от компаниите в индекса завършиха на червена територия.
Друг основен индекс в САЩ, S&P 500, също завърши с ръст от 0.74% след като основните приходи дойдоха от секторите за здравеопазване, природни ресурси и телекомуникации. NASDAQ също записа възходящо движение, макар и не толкова изявено, затваряйки на стойност 2,910.04, или 0.45% ръст. На стоковата борса в Ню Йорк, за всеки пет компании, които регистрираха спад, имаше осем, които да затворят на зелено.
Речта на Бернанке повлия и на европейските пазари, където трите основни индекса DAX, FTSE и CAC40 затвориха на червено. Най-изявена беше загубата в английския бенчмарк индекс, FTSE, който затвори с близо 50 пункта загуба, при стойност 5620. Индексът Stoxx Europe 600 затвори с 0.25% загуба, при стойност 256.09.
Логично, загуба отчете и златото, което в по-голямата част от времето се търгува обратно на американските акции и стойността на долара. Ценният метал се търгуваше при стойност 1583 долара за тройунция в края на търговията във вторник.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *