Антон Кутев: Държавата не започва с Борисов

Радвам се да ви съобщя, че държавата не започва с Бойко Борисов, заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев.
„Най-вероятно е новите управляващи да кажат, че, видиш ли, комунистите са изяли всичките пари, поне това очаквам да кажеБорисов”, заяви още Кутев, цитиран от БГНЕС.
Червените са категорични и че са налични в бюджета над 900 млн. лева за национални доплащания в земеделието.
„Независимо от всичките злословия, 900-те млн. лева, който Бойко Борисов още не знае, че ги има, ги има и не ги е дала ЕК, защото е много симпатичен премиер”, добави социалистът.
Реалният проблем в земеделието, според БСП, е, че УС на Държавен фонд „Земеделие” не работи и правителството 3 месеца сменя шефове и прави правилници. От БСП смятат, че има най-малко 100 млн. лева инвестиционен ресурс във фонда, с който нищо не се прави. Това е основната причина националните доплащания да започнат чак през декември, при положение, че има възможност да стартират още от 1 октомври, смятат червените.
Кутев алармира, че изкупните цени на земеделските стоки са спаднали три-четири пъти в сравнение с предишната година. Това предизвиквало протестите на земеделските производители, на които, според него, новото правителство трябва да окаже някаква помощ. От БСП заявиха, че подкрепят изцяло протестите в селското стопанство.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *