Банка и работодатели се договориха за сътрудничество

Меморандумът за привилегировано партьорство беше подписан от Асен Ягодин, главен изпълнителен директор на финансовата институция и Васил Велев, председател на УС на АИКБ.

Сътрудничеството ще даде възможност на членовете и браншовите организации в АИКБ да се възползват от иновативните предложения на ББР, които целят стимулиране на българската икономика чрез подкрепа на малките и средни предприятия.

Сключването на меморандума е в рамките на мащабната инициатива „Партньори” на ББР за подкрепа на българския бизнес. Чрез нея се предоставят индивидуални консултации и бизнес кредитиране за членовете на местни браншови организации. ББР има възможност да осигури финансов ресурс на стойност над 150 млн. лв. за нови кредити за МСП. Сред преференциялните условия са по-дълги срокове за погасяване на заемите, 2 г. гратисен период, както и възможност за фиксирана лихва.

Това е второто споразумение за сътрудничество, което финансовата институция подписва по програма „Пратньори“. В средата на септември банката сключи меморадум за предоставяне на преференциални кредити и консултации с Асоциация на месопреработвателите в България. Плановете на ББР са до края на годината да бъдат сключени споразумения с Асоциация на млекопреработвателите в България, Съюза за хранителна промишленост, Асоциация на хлебопроизводителите и др.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *