Банско, Боровец и Пампорово откриват зимния сезон

Трите големи планински курорта – Банско, Боровец и Пампорово днес откриват официално зимният туристически сезон. Първоначалните прогнози на Министерството на туризма са за 4 – 5 процента увеличение на туристите, припомня БНР.

Всички планински курорти запазват цените на картите за съоръженията през този сезон.

Специално в Банско и Пампорово днес съоръженията работят безплатно. Заради недостатъчното количество сняг и топлото време ски зоната в Боровец няма да бъде отворена.

В Банско до 20-ти декември цената на еднодневната карта ще бъде 30 лева. „Нова услуга срещу символична предварително платена такса ще обезпечава сигурността на туристите“, съобщава Иван Обрейков, маркетинг-директор на ски зона Банско. „На начална станция ще има хеликоптер, който може веднага да помогне за спасяването на хора в планината“, поясни Обрейков.

Трикратният световен шампион и двукратен носител на Големия кристален глобус Щефан Еберхартер ще бъде ВИП-гостът на откриването на сезона в Банско. 45-годишният обявен за крал на спускането тиролец, който има и злато от олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г., е приятел на Банско от миналия ноември. Тогава той участва при връчването на първата ни статуетка за най-добър ски курорт в Кицбюел.

В Боровец сезонът започва с двойно повече възможности за изкуствен сняг, увеличили сме оръдията. Осветените ни писти са двойно повече. В допълнение имаме и два терен-парка, които са за любителите на фрий стайла. До 19-ти декември цената на картата за съоръженията в Пампорово ще бъде 39 лв.“, разясни Люба Кленова, маркетинг-директор на „Бороспорт“.

Новото за сезона в Пампорово е големият брой нови обозначения на територията на цялата ски зона. Започва обучение на начинаещи и на деца, безплатно“, каза Мариан Беляков, директор на Пампорово АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *