Безкабелната интерактивна телевизия става по-достъпна

Нова достъпна марка смарт телевизори пусна на българския пазар телеком операторът A1. Моделите на китайския производител Hisense поддържат приложението за безкабелна интерактивна телевизия Xplore TV.

Смарт телевизорите Hisense са достъпна опция за потребителите в България
(снимка: Hisense)

С този анонс А1 прави безкабелната интерактивна телевизия по-достъпна. Телекомът вече предлага два модела на Hisense, които поддържат приложението Xplore TV и имат много добро съотношение между цена и технически характеристики, информира technews.bg.

Първият модел е достъпният 32-инчов смарт телевизор 32A4BG. Той има HD резолюция (1366x768p) и динамичен контраст на картината от 4000:1. Включва всички функции за своя клас като родителски контрол, свързване с приложения като Netflix, YouTube, Disney+ и други.

Моделът се предлага на изключително достъпна цена за своите характеристики – 9,99 лева на месец на изплащане за период от 36 месеца с план ТВ 200 MAX.

32-инчовият 32A4BG има HD резолюция (1366x768p) и динамичен контраст 4000:1
(снимка: Hisense)

Вторият и по-голям модел от двата е 50-инчовият смарт телевизор 50A6BG. Той има 4К резолюция (3840×2160), Dolby Vision HDR технология за по-добър контраст на картината и отличен звук с решението DTS Virtual:X.

Телевизорът е оборудван със скалиращ гъвкав пакет за дообработка на звука, който създава пленяващо аудио изживяване с виртуализиране на съдържание над традиционното стерео и 5.1 конфигурация на говорителите.

Цените на 50A6BG започват от 22,99 лева на месец на изплащане за период от 36 месеца с план ТВ 200 MAX.

50-инчовият 50A6BG поддържа 4К резолюция (3840×2160) и Dolby Vision HDR технология
(снимка: Hisense)

Двата модела са първите телевизори на Hisense, които поддържат операционната система VIDAA и приложението Xplore TV за смарт телевизор на А1, като всеки модел на марката, произведен след 2021 година, вече също поддържа смарт приложението.

Xplore TV предоставя на абонатите нов начин за гледане на телевизия, който оставя в миналото кабелите, допълнителните устройства и нуждата от второ дистанционно. Смарт телевизорите могат да използват както Wi-Fi, така и стандартна интернет свързаност през кабел, а приложението Xplore TV изцяло замества досегашните приемници, с които се предлага услугата.

Липсата на допълнителни устройства означава, че с Xplore TV отпада нуждата от посещение на техници за свързване на ТВ услуга от А1. Приложението може да работи, независимо дали потребителите използват интернет от А1 или от друг доставчик.

Веднъж инсталирано, приложението Xplore TV за смарт телевизор позволява на клиентите на А1 да използват интерактивни функции, които досега бяха достъпни само в районите с покритие на IPTV технологията, като пауза и стартиране от начало, както и гледане на архив от последните 7 дни.

 

 

 

 

 

                            financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *